Logo Aquamar

ACO

OXIDARE CATALITICĂ ACTIVĂ

BENEFICII UNICE:

  • Eficiență ridicată: ACO mărește timpul de înjumătățire al clorului și peroxidului cu peste 300 %, economisind mult substanțele chimice.

 

  • Tratarea naturală a apei pentru piscinele în aer liber: ACO în combinație cu lumina solară ajută la dezinfectarea apei. ACO este un amplificator al oxidării și un stabilizator al clorului.

 

  • O experiență sănătoasă a îmbăierii: când se utilizează radiația UV, se reduce formarea de produși secundari toxici precum cloroformul și clorura cianogenă.

 

  • Mai puține chimicale: Necesarul de oxidare este redus cu 40%

 

  • Apă mai curată: Concentrația de cloramine este redusă cu 50%

 

  • Apă mai limpede: Turbiditatea este redusă cu 40%

 

  • Ecologic: Fară apă saturatăfără supradozare de clor

 

  • În piscine cu sare: Viață mai lungă pentru celula de electroliză

CE ESTE ACO?

ACO – Oxidare Catalitică Activă este un foto-catalizator care funcționază prin puterea soarelui sau a luminii UV. Lumina solară și cea UV dezinfectează apa deoarece formează reacții de oxidare, întocmai ca și clorul sau apa oxigenată, însă nu chiar atât de puternice.

Când ACO este adăugat în apă și când apa este expusă la lumina solară aceste reacții naturale de oxidare sunt amplificate mult. Se produc radicali hidroxil care au un potențial mai ridicat de oxidare decât ozonul.

ACO ajută deci apa să se auto-sterilizeze și deoarece el acționează ca un catalizator, de fapt nu se consumă. ACO va forma și un film invizibil pe toate suprafețele în contact cu apa, pentru a crea o suprafață auto-purificatoare și sterilizatoare; acest fenomen este asemănător comparației dintre un tocător de plastic și unul de lemn: plasticul poate că arată mai curat decât lemnul, însă lemnul este auto-sterilizator în mod natural, deci poate avea de mai multe milioane de ori mai puține bacterii.

CUM FUNCȚIONEAZĂ ACO?

ACO este format dintr-un amestec de poli-silicați și oxizi de metal. Razele ultraviolete de lungime de undă scurtă, cu energie intensă, sunt transformate de ACO în lungimi de undă lungă. Când această energie este eliberată, separă moleculele de apă producând radicali liberi (radicali hidroxil sau radicali de oxigen). Ei sunt chiar mai puternici decât ozonul și pot oxida complet poluanți precum ureea și cloraminele, înapoi în dioxid de carbon (CO2), apă (H2O) și azot (N2), deci fără clor combinat sau produși secundari toxici ai dezinfectării, ci doar apă curată și sigură.

 

Prin conversia razelor UV de undă scurtă în raze de undă mai lungă, clorul este protejat de fotoliză (descompunere datorată soarelui). Timpul de înjumătățire al clorului crește cu peste 300 %.

 

Spre deosebire de stabilizatorii tradiționali ai clorului precum acidul cianuric, ACO amplifică performanța clorului de a distruge bacterii și vă oferă apă mai curată și mai sigură, pentru piscinele private și publice. Razele UV sunt folosite pentru decloraminare (reducerea clorului combinat).

 

Totuși razele UV de presiune medie vor dubla necesitatea de clor. De asemenea, o parte din clorul combinat este transformat în substanțe chimice precum cloroformul și clorura cianogenă, ce sunt de sute de ori mai toxice decât clorul combinat.

 

Când se dozează ACO în apă înainte de razele UV, ajută la reducerea necesarului de clor și a produșilor secundari toxici ai dezinfectării. ACO este un floculant cationic, și în combinație cu APF se obține o floculare în două faze, atât a particulelor încărcate pozitiv cât și a celor încărcate negativ din apă.

Achiziționați ACO și multe altele aici: