Logo Aquamar

ZPM

Mixer Potential Zeta

BENEFICII UNICE:

  • Cea mai bună calitate a apeiZPM înainte de filtru amplifică reacțiile de coagulare și de floculare ale APF și NoPhos pentru a îmbunătăți performanțele de filtrare ale AFM și reduce consumul de clor

 

  • Investiții mici – performanțe mari – pentru o viață întreagăZPM are o viață nelimitată. Nu are piese mobile, nu are nevoie de energie electrică și nu are costuri de operare și întreținere

 

  • Barieră de siguranță împotriva agenților patogeni Apa este dezinfectată mecanic și performanța clorului este amplificată.

Ce este un ZPM?

ZPM înseamnă „Mixer Potențial Zeta”. ZPM-urile sunt mixere statice pentru injectarea de produse precum APF , ACO sau NoPhos și pentru cavitația apei. Sunt fabricate din oțel inoxidabil pentru apă dulce și din titan sau plastic pentru aplicații marine.

 

ZPM este flancat în conducta, apă este făcută pentru a cavita și a se roți la viteză mare, ceea ce ajută la uciderea paraziților. ZPM ajută, de asemenea, să scadă potențialul zeta al apei, acest lucru provoacă flocularea solidelor și crește potențialul de oxidare Redox la același timp; apa devine auto sterilizantă.

 

Moleculele de apă sunt îndepărtate de reacțiile de cavitatie care creează nano-bule. Acestea ajută la dezinfectarea apei. Cu cât este mai mare diferența de presiune pe un ZPM, cu atât reacțiile de cavitatie sunt mai puternice.

Cum funcționează un ZPM?

ZPM amplifică reacțiile de coagulare și de floculare pentru conversia și precipitarea componentelor dizolvate în particule mici. Reacțiile de cavitatie asigura amestecul perfect și mediul turbulent necesar coagulării folosind APF și NoPhos.

ZPM neutralizează sarcina electrică (Zeta Potențial) pe chimicalele dizolvate și particulele mici pentru a face unele încărcate pozitiv și altele negativ. Sarcinile opuse se atrag și acest lucru provoacă coagulare și floculare. Pe măsură ce potențialul electric scade la neutru, potențialul de oxidare redox al apei crește cu până la 200 mv, efectiv apă începe să se dezinfecteze fără substanțe chimice.

Cum se utilizează un ZPM?

Cu cât este mai mare diferențialul de presiune pe ZPM, cu atât reacțiile de cavitatie sunt mai puternice.

ZPM înaintea filtrului trebuie să fie legat la impamantare pentru a permite electronilor creați prin frecare să ajungă în sol. Acest lucru este că și cum ai freca un balon de haina, balonul se va lipi de un perete și particulele se vor lipi una de cealaltă pentru a face particule mari floculate.

ZPM înainte de filtru ar trebui să fie ales să aibă o cădere de presiune care să nu depășească 0,3 bar pentru filtrele cu 30 m / ora. Ar trebui să fie încă posibil să spălați filtrele în contracurent la 45 m / h prin pomparea apei prin ZPM.

Dacă debitul este compromis, poate fi necesar un by-pass în jurul ZPM pentru a atinge debitul de apă necesar pentru spălarea în contracurent.

Achiziționează un ZPM și multe altele aici: